• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου (Βίντεο 4.02.2018)

E-mail Εκτύπωση PDF

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ε. έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου.

Στο κήρυγμά του (από 02:06:00 έως 02:23:24) ο Σεβασμιώτατος συνδύασε με γλαφυρό τρόπο τη σπουδαιότητα των πατρικών κειμηλίων που αποτελούν ανεκτίμητο στολίδι και θησαυρό για τα τέκνα τους, με τη σημασία του ονόματος της Μακεδονίας μας. Το Έθνος μας, ανέφερε ο Χίου Μάρκος, δεν μπορεί να δει το πολυτίμητο και ανεκτίμητο κόσμημα του ονόματος της Μακεδονίας μας να στολίζει οποιονδήποτε ξένο το επιθυμεί. Για αυτόν το λόγο πικραίνεται η συνείδηση του Έλληνα, όπου γης, ματώνει η καρδιά του, πονάει, φωνάζει, διαμαρτύρεται, αντιστέκεται.

ΒΙΝΤΕΟ

Χάρτης της νήσου Χίου
 

map2  

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 1ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 2ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 3ο )

Βρίσκεσθε εδω: ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Εκκλησιαστικές ειδήσεις Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου (Βίντεο 4.02.2018)