ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Φ. Γεννηματά με τον Μητροπολίτη Χίου

genimata

Με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φωτεινή Γεννηματά συναντήθηκε την 5ην Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, κατά την επίσκεψη της στη Χίο για την επέτειο των 100 ετών από της γεννήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεζήτησε μαζί της για το Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, που συμπαρίσταται, κατά τον λόγο του Χριστού, στους εμπεριστάτους αδελφούς μας (Γεύματα Αγαπής, Ιματιοθήκη, Τράπεζες Αίματος, Δέματα Τροφίμων, Υποτροφίες, Ξενώνες Χίων Φοιτητών στην Αθήνα, Χορήγηση πρωϊνού σε ανηλίκους ασυνοδεύτους από εμπόλεμες περιοχές κ.λ.π.).

Ο Σεβασμιώτατος, μάλιστα, ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά διότι στελέχη της στη Χίο, ως πιστά μέλη της τοπικής Εκκλησίας, συνδράμουν στο Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης συνεχάρη για την στάση της στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία είναι σύμφωνη με τη πατριωτική θέση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993 ότι «το όνομα μας είναι η ψυχή μας».

Ο Σεβασμιώτατος εδώρισε στην κ. Γεννηματά μία εικόνα, μία σειρά των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως και παραδοσιακά Χιώτικά γλυκά.

Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και υπεσχέθη ότι θα συμπαρίσταται σε όποια θέματα απασχολούν την Χίο και ευρύτερα το Ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Επίσης την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ» επισκέφθηκε το μεσημέρι 5ης Φεβρουαρίου 2019, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Νικόλαος Ανδρ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκη και τον εκπρόσωπο τύπου κ. Παύλο Χρηστίδη καθώς και τοπικούς συνεργάτες τους. Τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος επεφύλαξε ως έκπληξη να παρουσιάσει στον κ. Παπανδρέου τα φυλασσόμενα στη Βιβλιοθήκη Πρακτικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το έτος 1909 και συγκεκριμένα αγορεύσεις του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου το 1933.

Ο κ. Παπανδρέου ικανοποιήθηκε από τον αριθμό και το υψηλό επίπεδο των βιβλίων, έδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το «Γλωσσάρι του Βροντάδου» του κ. Αριστείδη Ζαννίκου, αντίτυπο του οποίου του εδώρισε ο Σεβασμιώτατος.

Σε όλους τους επισκέπτες ο Σεβασμιώτατος εδώρισε D.V.D. με θρησκευτικούς προορισμούς της Χίου, καθώς με μία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως με τα μνημεία της Χίου από το 6.000 π.Χ. έως σήμερα, επιμέλεια της κ. Αθηνάς Λουτράρη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

© ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ


Εκτύπωση   Email