Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ενώσεως Βρονταδουσίων Αττικής

Με μεγάλη συμμετοχή μελών, η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της την Κυριακή, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τη πίτα και στάθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας. Το Διοικητικό συμβούλιο παρέδωσε στον Μητροπολίτη χρηματικό ποσό για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Χίου και του δώρισε Εγκόλπιο, το οποίο ο Σεβασμιότατος ζήτησε από το συμβούλιο να το τοποθετήσει στο εικόνισμα του Αγίου Μακαρίου, προστάτη της ΕΒΑΤ, στον Ι.Ν Αγ. Μακαρίου Βροντάδου.

Ο πρόεδρος της ΕΒΑΤ  Γ.Χλωρός, αφού ανέφερε τα μέλη και τις αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ, επεσήμανε τους στόχους του Συλλόγου για τη διετία 2012-2014 οι οποίοι εκτός των άλλων είναι η τροποποίηση και ο εκσυγχρονισμός καταστατικού, η κινητοποίηση νέων μελών, η ανανέωση μητρώου και εξοικονόμηση  πόρων για το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου. Παράλληλα απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία σε 4 Βρονταδούσους, που επέτυχαν τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2011.

Την εκδήλωση  πλαισίωσαν τα παιδιά της "Κιβωτού του Κόσμου" που τραγούδησαν κάλαντα και συγκέντρωσαν -από δωρεές των παρευρισκομένων- υψηλό χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της "Κιβωτού". Η εκδήλωση τέλειωσε με τους καθιερωμένους κανονιοβολισμούς από το βαποράκι της ΕΒΑΤ "Δημήτριος".

Παρευρέθηκαν και τίμησαν την κοπή πιτας της ΕΒΑΤ ο Βουλευτής Χίου Κων. Μουσουρούλης, η Πάρεδρος Σ.Τ.Ε Μαρία Δρίβα, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής (Ο.Χ.Σ.Α) η Δέσποινα Παγιαζήτη, η Πρόεδρος του Χιώτικου Χωρίου Μαριέλλα Βαρώνη, ο Πρόεδρος του Chios Marine Club Mάρκος Τριπολίτης, ο εκπρόσωπος της ΠΕΚΕΒ Κος Εξαδάκτυλος, ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά Χάρης Νταραβάνογλου. Ευχές απέστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Πηγή: www.tvpatrida.gr


Εκτύπωση   Email