Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής

Με την παρουσία , του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και εξάρχου Ιωνίας κ.κ. Μάρκου , του Ιεροδιακόνου του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερονύμου, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραια ,του Κυρίου Παναγιώτη Βαρλά , πολλών μελών του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής και φίλων κόπηκε η πίτα του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής στο ξενοδοχείο metropolitan . Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Σταμάτη Χονδρογιωργάκη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

Εκ βαθέων εύχομαι αίσιον το νέο έτος και ό,τι καλίτερο για τον καθένα προσωπικά και στις οικογένειές σας. Τύχη αγαθή συνδύασε έτσι τα πράγματα, ώστε σήμερα να έχουμε ανάμεσά μας τον Ποιμενάρχη μας, τον νέο Μητροπολίτη Χίου , ψαρών και Οινουσών κ.κ Μάρκο. 
Πολλά τα έτη Δέσποτα και να είστε βέβαιος ότι η παρουσία σας τιμά όλους στην εορταστική αυτή σύναξη του συλλόγου μας. Η πανθομολογούμενη πνευματική ακτινοβολία σας σε συνδυασμό με τους φιλοκαλικούς προσανατολισμούς σας εγγυώνται τη μελλοντική ευδόκιμο πορεία σας. Κυριολεκτικά η τοπική Εκκλησία μας στο πρόσωπό σας βρήκε τον ιδανικό οιακοστρόφο. 
Παρακινούμενος λοιπόν απ’ αυτή την ιστορική συγκυρία θα ήθελα να σταθώ για λίγο στη πνευματική παρακαταθήκη του μυροβόλου νησιού μας. Μια τεράστια σε μέγεθος παρακαταθήκη που ξεκινά από τον μέγιστο ποιητή των αιώνων Όμηρο και φθάνει, με την ίδια πάντοτε λαμπρότητα, ως τις ημέρες μας. Αυτό αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι ας μην μας διαφεύγει ειδικά σήμερα που όντως ζούμε δύσκολες όσο και πρωτοφανείς καταστάσεις. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που τόσο εμφαντικά παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω ότι τα αίτια είναι βαθύτερα και εν πολλοίς έχουν να κάνουν με την πνευματική αλλοτρίωσή μας. Ως εκ τούτου είναι νομίζω καιρός να στραφούμε αποφασιστικά στις χριστιανικές ρίζες μας και στις γνήσιες παραδόσεις μας. Έτσι και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις θανάσιμες παγίδες της διαβόητης παγκοσμιοποίησης. Αυτό αφορά κυρίως τους νέους μας που όπως δείχνουν τα πράγματα θα κληθούν να αναμετρηθούν στο μέλλον με ασύμμετρες καταστάσεις, καταστάσεις θα έλεγα υπαρξιακής σημασίας. Για να μπορέσουν λοιπόν να σταθούν νικηφόρα στην αναμέτρησή τους αυτή, χρειάζεται οπωσδήποτε να αντλήσουν δύναμη και παραδειγματισμό από την πλούσια πνευματική παρακαταθήκη του τόπου μας. Μία παρακαταθήκη που θα τους βοηθήσει ώστε να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους μέσα στο φοβερό έρεβος των ημερών μας.
Ο σύλλογός μας –θέλω να πιστεύω- αποτελεί μια μικρή μεν αλλά δυναμική έπαλξη που εξυπηρετεί με αυταπάρνηση τα συμφέροντα του όμορφου χωριού μας. Υπόσχομαι δε, αφουγκραζόμενος τα σημεία των καιρών, ότι στο άμεσο
"Τιμή μας, που έχουμε σήμερα μαζί μας, τον ποιμενάρχη μας, η ακτινοβολία του οποίου μέλλον θα κάνει ακόμα πιο έντονη την παρουσία του. Όμως αυτό απαιτεί – συν τοις άλλοις – και την παρουσία των νέων μας. Γι’ αυτό και δεν θα πάψω σε κάθε συνάθροισή μας να το επαναλαμβάνω: η δραστηριοποίηση και όχι μόνο η απλή παρουσία των νέων στο σύλλογο, είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας. Αυτό ας το συνειδητοποιήσουν οι πάντες. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι «Οι καιροί ου μενετοί». 
Το Δ. Σ. για συμβολικούς λόγους αποφάσισε να προσφέρει, με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας, από μία αναμνηστική περγαμηνή σε όλους τους νέους και τις νέες μας που μπήκαν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές ,και για τα παιδιά του Χωριού μας που είναι μόνιμοι κάτοικοι . Ολόψυχα τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και να έχουν στη ζωή τους πάντοτε επιτυχίες και διακρίσεις. 
Και τώρα λίγα λόγια όσον αφορά τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε. Στην αντίστοιχη με τη σημερινή περσινή εκδήλωση στις 16 Ιανουαρίου πέρα από τα καθιερωμένα είχαμε και αρχαιρεσίες με τα γνωστά αποτελέσματα. Ακολούθησε μετά από λίγες ημέρες και ο αποκριάτικος χορός που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Τον μήνα Μάϊο και συγκεκριμένα στις 08 Μαΐου κάναμε μία εκδρομή στη Ζαρούχλα και πλανητέρο στην περιοχή Καλαβρύτων , όπου πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από την οργιώδη φύση τους. Με δυο λόγια ήταν ένα διάλειμμα αναψυχής και ψυχικής ευφορίας. Τον δε Αύγουστο πραγματοποιήσαμε το παραδοσιακό μας πανηγύρι μετά αρτοκλασίας στην Παναγιά του χωριού μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέραμε κι ένα χρηματικό ποσό για τον εξωραϊσμό του ιστορικού ιερού ναού μας. Και βέβαια να μην ξεχάσω και τον φετινό αποκριάτικο χορό που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου στην ταβέρνα χωριό στο νέο ψυχικό. … 
Κλίνοντας και αφού σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας , σας εύχομαι το νέο έτος να είναι ευτυχισμένο και δημιουργικό για εσάς και τις οικογένειες σας .

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης, υπό τις αϊχές των παρισταμένων: "ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!"

"Έχω πνευματική σύνδεση -είπε- με το Χαλκειός το οποίο θεωρώ και δικό μου χωριό. Έχω ιερουργήσει εκεί και πριν την εκλογή μου ως Μητροπολίτης , και ως Μητροπολίτης την πρώτη Κυριακή του Χρόνου. Και σήμερα είμαι μαζί σας γιατί το δικαιούστε. Και έκανε αναφορά για το μακαριστό ιερέα του Χωριού μας πατήρ Ιωάννη Πουλή .

Πρέπει όλοι να είμαστε στο δρόμο που Χριστού και εύχομαι η Αγία Τριάς να σας ευλογεί".

Χαιρετισμό έκανε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο οποίος κατάγεται από τις Οινούσσες, Αναστάσιος Χρήστου, ο οποίος αφού έδωσε τις ευχές του, λέγοντας: "Σας εύχομαι καλή χρονιά σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας", τόνισε: "Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σ' ένα γνωστό και φιλικό περιβάλλον, αφού και εγώ είμαι Χιώτης".

Ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

"Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, αποτελούν ένα χαμόγελο μέσα στην κατήφεια και κατάθλιψη που επικρατεί σήμερα, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των περισσότερων Ελλήνων".
Ακόμη ο Κύριος Παναγιώτης Βαρλάς πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Πρόεδρος της ΟΧΣΑ.

Ακολούθως, τα μικρά παιδιά των μελών του Συλλόγου, είπαν τα κάλαντα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμή που έκανε η διοίκηση του Συλλόγου, σε τρία παιδιά από το Χαλκειός και σε τέσσερα παιδιά που μένουν στην Αθήνα, για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2011.

Πρόκειται για τους, Χρυσάνθη Μ. Ρακιτζή, κόρη του πρώην προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου του Χαλκειoύς και Παρέδρου , Σταυρούλα Μ. Κατσουράδη, Σταυρούλα Γ. Ιωσιφίδη, Ιωάννη Α. Μουζάκη, Μαριάντζελα Ν. Γκιάλη, Ηλεία - Βίκτωρα Ν. Τσιραγάτη, Μιχάλη - Εσπερο Α. Μαρίνου.

Χαιρετισμό έστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, και ο Δήμαρχος Χίου. 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΟΥΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Εκτύπωση   Email