«Help Chios Relief Fund» Πρωτοβουλία Χιωτών Αμερικής για τη δημιουργία Ταμείου στήριξης του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου

ima-g0127Άλλη μια προσπάθεια υποστήριξης των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη σε έκτακτη  συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο κτήριο της Χιακής Ομοσπονδίας στην Astoria της ΝΥ τα μέλη της ομάδος  του «Help Chios Relief Fund».

Στόχος αυτής της νέα πρωτοβουλίας εκ  μέρους των Χιωτών Αμερικής που απευθύνεται κατ αρχήν στους Χιώτες όλου του κόσμου και εν συνεχεία σε κάθε Έλληνα Ομογενή είναι να οργανωθεί ένα ταμείο το οποίο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου τα έσοδα του θα ανακουφίζουν  οικογένειες στην Χίο που έχουν οικονομικά προβλήματα αφενός και αφετέρου θα συνδράμει από τα έσοδα του στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Χίου που ήδη σιτίζει καθημερινά περί τις 400 οικογένειες απολυμένων και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.  Την  συνέντευξη τύπου  παραχώρησαν οι επιχειρηματίες  και μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Πουλής, Δρ. Νικόλαος Ράλλης, Γιώργος Αλμυρούδης, Κώστας Αλμυρούδης, Αμαλία Μπουρνία, Σταύρος Χαβιάρας, Γιώργος Κοντολιός, Γιώργος Μαλαφής, Δημήτρης Μεστούσης, Νικόλαος Παπαγιαννάκης,  Στήβ Ζερβούδης και Βαγγέλης Καββάδας πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας. Στην συνέντευξη τύπου   οι παραπάνω  εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούν προκειμένου να συγκεντρώνεται  σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 5000$ το οποίο θα δίδεται απευθείας στην Ιερά Μητρόπολη για την αντιμετώπιση των εξόδων για τα συσσίτια, οικονομική στήριξη, ρούχα και άλλα ήδη που απαιτούνται για τις ανάγκες κάθε οικογένειας που σήμερα αδυνατεί να ανταπεξέλθει των καθημερινών αναγκών της.

Η νέα αυτή ομογενειακή  οργάνωση το «Help Chios Relief Fund»  με έδρα την Νέα Υόρκη θα απευθυνθεί στους Χιώτες του Κόσμου εκτός Ελλάδος με κάθε τρόπο( μέσω διαδικτύου μέσω των social network  με επιστολές email κτλ)  με στόχο  να  συγκεντρώσει ένα αρχικό ποσό άνω των 60.000$ και από αυτό το ποσό κάθε μήνα να εκταμιεύονται μηνιαίως  κατ αρχήν το ποσό  των 5000$ το οποίο θα αποστέλλεται σε μόνιμη βάση στην Ιερά Μητρόπολη Χίου. Το Help Chios Relief Fund σε μόνιμη βάση με ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα θα  ενημερώνει επακριβώς  τους δωρητές και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα βοήθειας που πάνε τα χρήματα που ο κάθε ένας διαθέτει είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμα του.  Τα χρήματα που θα κατατίθενται στο λογαριασμό αυτό μαζί με τους τόκους θα διατίθεται 100% αποκλειστικά και  μόνον για τον σκοπό αυτό. Το πρόγραμμα θα κρατήσει όσο χρειαστεί προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των Χιωτών που χρήζουν βοηθείας και θα είναι ανοιχτό για έλεγχο ανά πάσα στιγμή σε όποιον το ζητήσει όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τους μετέχοντες στην πρωτοβουλία.

Η προσπάθεια γίνεται με την στενή συνεργασία και τις ευλογίες του επιχώριου Οικείου Ιεράρχη Μητροπολίτη Χίου, Οινουσών και Ψαρών κ. Μάρκου με τον οποίο είναι σε ανοιχτή επικοινωνία τα μέλη της ομάδος του Help Chios Relief Fund.   Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ένας εκ των μελών της ομάδος ο κ. Μαλαφής, πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας  ανακοίνωσε ότι θα δίδει 1000$ κάθε μήνα ενώ ήδη το ποσό που συγκεντρώνεται από τα μέλη της ομάδος που θα είναι σε ανοιχτό λογαριασμό στον οποίο θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε από τους δωρητές –ανεξαρτήτως ποσού-  μέσω διαδικτύου ,  ξεπερνά τις 30.000$. Οι προσφορές αναμένεται να αυξηθούν  το προσεχές διάστημα με  την έναρξη της καμπάνιας αυτής που χτες ανακοινώθηκε.  Ο λογαριασμός που δόθηκε στην δημοσιότητα  για την συγκέντρωση χρημάτων είναι 1000070298 στην Ομογενειακή ελληνικής ιδιοκτησίας τράπεζα  Marathon Bank. Ο Λογαριασμός αφορά μόνον έλληνες της Ομογένειας  των ΗΠΑ.

Ο νέος αυτός οργανισμός που είναι μια ακόμα προσπάθεια  που τελεί υπό την αιγίδα και στην στενή συνεργασία της Χιακής Ομοσπονδίας , ενός  εκ των πλέον δραστήριων ομογενειακών οργανώσεων με πολύπλευρη και πολυσχιδή δράση σε πολλούς τομείς  στην κοινωνία των ΕλληνοΑμερικανών.

help chios relief fund  1Στην συνέντευξη  τύπου  παρουσιάστηκαν επίσης  όλοι οι πιθανοί τρόποι συγκέντρωσης του μηναίου ποσού που θα αποστέλλεται στην Ιερά Μητρόπολη Χίου ενώ στις προσθέσεις των μελών του «Help Chios Relief Fund»  είναι αν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν να συγκεντρώνονται ρούχα σκεπάσματα και  όποια άλλα ήδη κριθεί ή ζητηθεί από την Ιερά Μητρόπολη. Επίσης εκφράστηκαν απόψεις ως προς την διάθεση  της βοήθειας  αυτής η οποία κατ αρχήν θα δίδεται στην  Ιερά Μητρόπολη και αν και εφόσον υπάρξουν και άλλα αιτήματα από άλλους κοινωνικούς οργανισμούς και το Fund μπορεί να ανταποκριθεί θα το κάνει υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένα κριτήρια κάθε φορά.  Τα μέλη του Help Chios Relief Fund κάλεσαν, μέσω του τοπικού Τύπου, όλους τους Χιώτες να συμμετέχουν στην «κοινή προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από την βαθιά και μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει και θα μαστίζει για καιρό την πατρίδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο αναλόγως των δυνατοτήτων μας κάθε φορά και αναλόγως των αναγκών. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων σε αυτή την προσπάθεια. Είναι χρέος όλων των Χιωτών του κόσμου να συνδράμουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή την στιγμή της ζωής τους βρέθηκαν σε ένα τόσο μεγάλο και έντονο πρόβλημα. Το κάνουμε με αγάπη και θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να στηρίξουμε κάθε συμπατριώτη μας στο νησί. Είναι ιερό χρέος και καθήκον μας. Είναι μια δύσκολη περίοδος και εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους. Δεν είναι ελεημοσύνη είναι αδελφική πράξη. Είναι αλληλεγγύη.» μας είπε  μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος Πουλής  πρόεδρος και συντονιστής της όλης προσπάθειας.

Σε ανάλογο ύφος αλλά με πιο τολμηρές τοποθετήσεις στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στο Protothema,gr  ήταν ο Γιώργος Αλμυρούδης πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας για δυο θητείες   πετυχημένος επιχειρηματίας στην Νέα Υόρκη  και ένα εκ των βασικών πρωτεργατών της προσπάθειας  του “Help Chios Relief Fund”  «Εμπνευστής και οδηγός που μας συγκίνησε και μας παρακίνησε, θα έλεγα μας ξύπνησε, μας  κέντρισε και  έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια και εμείς  ως Χιώτες και ως Έλληνες του Εξωτερικού  ήταν η επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο της 2ας Φεβρουαρίου 2012.

Εμένα προσωπικά με συγκλόνισε όταν την διάβασα. Δάκρυσα.  Δεν μπορούσα να φανταστώ  ότι θα  έφτανε η πατρίδα μου σε αυτό το σημείο ώστε και αυτός ο ήπιων και χαμηλών  τόνων Ιεράρχης τον οποίο γνωρίζω προσωπικά  σέβομαι κα υπολήπτομαι  θα έφτανε σε αυτό το σημείο αν απευθύνει ουσιαστικά  μια κραυγή διαμαρτυρίας. Κραυγή πόνου. Ύστατη φωνή απελπισίας αλλά και ελπίδας για το μέλλον της πατρίδας μας  Βλέπουμε το έργο του σε όλη την Ελλάδα σε όλη την  Αθήνα και συγκινούμαστε για αυτό και όπως είδατε στο ειδικό φυλλάδιο που έχουμε σχεδιάσει έχουμε βάλει ένα απόσπασμα από την συγκλονιστική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Στόχος μας είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσουμε κάθε πάσχοντα. Κάθε οικογένεια που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθημερινά της έξοδα.

Έχουμε μια άψογη συνεργασία με τον νέο Μητροπολίτη μας κ. Μάρκο με τον οποίο ήρθαμε σε επαφή και επικοινωνία και αμέσως ανταποκρίθηκε  στην κοινή προσπάθεια να στηρίξουμε και εμείς με ότι δύναται ο κάθε ένας, από το υστέρημα ή το περίσσευμα μας τους συνανθρώπους μας στο αγαπημένο μας νησί την Χίο. Ούτε στους πιο άγριους εφιάλτες μας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι το νησί μας, το πέμπτο σε οικονομία νησί της Ελλάδος θα είχε ένα τόσο έντονο πρόβλημα. Οι επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα. Απολύουν καθημερινά. Άλλες κλείνουν. Που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος  πως θα ζήσει; Πώς θα αναθρέψει τα παιδιά του;  Όλα αυτά και πολλές άλλες σκληρές εικόνες που καθημερινά βλέπουμε από την επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους στο νησί μας  έκαναν να ξεκινήσουμε μια δύσκολη προσπάθεια στην οποία καλούμε όλους τους Χιώτες και θα έλεγα όλους τους Έλληνες της διασποράς ώστε να ενισχύσουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η πατρίδα να βγει από αυτό το τεράστιο τούνελ. Ένα τούνελ που μας έβαλε η απερισκεψία και οι κακοί χειρισμοί 37 ετών του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος. Λυπάμαι πολύ για όσα περνά η χώρα μου αλλά ίσως μπορούμε αυτή την κρίση να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία αλλαγής νοοτροπίας 10ετιών που ήθελαν τον έλληνα γαντζωμένο από  το κράτος δηλαδή να δουλεύει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης για να πληρώνεται ένα ποσοστό κρατικοδίαιτων διπλοθεσιτών και τριπλοθεσιτών προνομιούχων συνδικαλιστών.

Αυτή η κατάσταση μαζί με τα λάθη των πολιτικών οδήγησαν την  χώρα στον γκρεμό. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα λάθη των πολιτικών να καταπνίξουν την πατρίδα τα παιδιά μας το μέλλον μας. Υπάρχει Θεός Υπάρχει ελπίδα αυτό θέλω να πω υπάρχει ελπίδα »

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Εκτύπωση   Email