ΣΥΝΑΞΗ ΜΕΛΛΟΝΥΜΦΩΝ 2021 – ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

04

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου πραγματοποιήθηκε για δέκατη συνεχή χρονιά η καθιερωμένη ετήσια σύναξη μελλονύμφων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.

Στον ευπρεπώς διαμορφωμένο αύλειο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Χίου συγκεντρώθηκαν όσοι έχουν προγραμματίσει να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους το προσεχές διάστημα, για να πάρουν την ευχή του πνευματικού τους πατέρα και να ακούσουν τις πατρικές συμβουλές του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μίλησε με αμεσότητα αναλύοντας τις αλήθειες της πίστης μας όπως ακριβώς αναφέρονται μέσα στην Αγία Γραφή και ερμηνεύονται από τους Αγίους πατέρες της εκκλησίας μας. Ιδιαιτέρως τόνισε την ιερότητα του έρωτος που έδωσε ο Δημιουργός μας στον Αδάμ και την Εύα και συνεπώς σε κάθε ανδρόγυνο που θέλει να ζήσει την αληθινή αγάπη. Αυτή η αγάπη σημαίνει θυσία του εγώ! Κατά συνέπεια προέτρεψε τους μελλονύμφους να επιδοθούν σε έναν όμορφο αγώνα υποχωρώντας ο άνδρας για χάρη της γυναίκας του και η γυναίκα για χάρη του άνδρα της ούτως ώστε να πρυτανεύει η αγάπη που ο Θεός τους έδωσε και όχι ο εγωισμός που διαλύει την ενότητα της αγάπης. Έτσι θα στηρίζουν το γάμο τους στο μοναδικό ακλόνητο θεμέλιο, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν. 

Εν κατακλείδι εξέφρασε την χαρά του για την ευτυχία των πνευματικών παιδιών του και επαίνεσε όσους παρά τις αντίξοες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης επέλεξαν να προχωρήσουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και να τελέσουν το γάμο τους εφέτος στην Εκκλησία αρχίζοντας με την ευλογία του Αγίου Θεού την κοινή ζωή τους. Ευχήθηκε να ζουν πάντοτε πλούσια την χαρά της χάριτος του Θεού!

Στο τέλος έδωσε σε κάθε ζευγάρι ένα συμβολικό δώρο και ταυτοχρόνως προσεφέρθη ένα μικρό παραδοσιακό γαμήλιο κέρασμα  ξεχωριστό για κάθε ζεύγος και ακολούθως ελήφθη η αναμνηστική φωτογραφία.

Την επομένη 10 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας Παράκληση υπέρ των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μίλησε με πατρική αγάπη και αμεσότητα στα παιδιά  και τους πρόσφερε εικόνες και σταυρούς ως ευλογία για την επιτυχία τους. 


Εκτύπωση   Email