Καταληκτική Συνάντηση των Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

GRAFEITUPOU

Την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η καταληκτική συνάντηση όλων των Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Χίου. Εφέτος στις Σχολές Γονέων οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες ήταν συνολικά 206 άτομα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος εδοξασε τον Θεό για την λειτουργία των Σχολών Γονέων και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν και όσους βοήθησαν στην οργάνωση και την λειτουργία τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους εκλεκτούς ομιλητές.

Εν συνεχεία εξέφρασε τον πόνο που προκαλεί η σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον Λόγο του Θεού εφόσον φυσικό είναι κάθε τι σύμφωνο με τον Δημιουργό της φύσεως.

Ο Ποιμενάρχης μας ερμήνευσε μέσω πρακτικών παραδειγμάτων και ταυτόχρονα θεολογικά το θεμέλιο της οικογένειας δηλαδή το ευλογημένο μυστήριο του γάμου ενός άνδρα και μιας γυναίκας ώστε να γίνει αντιληπτό το αντιχριστιανικό άλλων μορφών συζεύξεως καθώς και της αποποινικοποίησης της μοιχείας, της νομιμοποιήσεως των φονικών αμβλώσεων και τελευταία της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έως τώρα ο νόμος σκότωνε το γάμο και το σώμα των παιδιών. Τώρα έρχεται να σκοτώσει και την ψυχή των παιδιών, στερώντας τους το δικαίωμα να φωνάξουν τη λέξη ΜΑΝΑ ή σε άλλη περίπτωση τη λέξη ΠΑΤΕΡΑ. Αυτό είναι το πρώτο και ιερότερο δικαίωμα του παιδιού. Αυτό το διεκδίκησε πρώτος ο Χριστός μας, ο οποίος ήλθε στον κόσμο έχοντας ετοιμάσει την ΜΗΤΕΡΑ Του.

Εν κατακλείδι ενεθάρρυνε όσους συμμετείχαν στις σχολές γονέων να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να πορεύονται στη ζωή τους σύμφωνα μόνο με τον λόγο του Θεού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Εκτύπωση   Email